Waarom jojoba olie geweldig is

Jojoba olie is geweldig. Dat gezegd hebbende, ga ik je nu natuurlijk uitleggen waarom.

Eerst even wat informatie

Jojoba olie eigenlijk geen olie, maar een vloeibare was. De olie wordt gewonnen uit de zaden van de Simmondsia chinensis, een struik. Deze zaden worden geperst en dan heb je jojoba olie.

Jojoba olie blijft heel lang goed. Dit komt doordat er veel vitamine E in zit, wat van nature conserveert. Jojoba olie is lichtgeel van kleur en heeft nagenoeg geen geur. Ook is dit een zogenaamde ‘droge olie’ en voelt dus niet vet aan.

Jojoba olie lijkt door zijn chemische samenstelling veel op het talg wat je van nature op je huid hebt en verstopt de poriën niet. Het is daarom geschikt voor ieder huidtype en kan diep doordringen in de huid.

Er zijn een aantal toepassingen waar ik jojoba olie voor gebruik en waarom ik het zo geweldig vind.

  • Op mijn gezicht. Voordat ik olie ging gebruiken op mijn gezicht, gebruikte ik ontzettend veel (dure) producten vanuit de salon waar ik stage heb gelopen. Mijn huid was vaak onrustig, rood en vlekkerig en ik kreeg dat met producten niet weg. Nu gebruik ik ’s ochtends en ’s avonds jojoba olie en mijn huid is lang niet zo rustig geweest.
  • Als lippenbalsem. Gebarsten en droge lippen? Beetje jojobae olie erop smeren, et voilà!
  • Om make-up eraf te halen. Watje nat maken, beetje olie erop en zelfs de meest hardnekkige make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  • Als haarolie. Mijn haar is vooral in de punten heel erg droog. Als ik er wat olie in doe, wordt dat gelijk een stuk minder, zonder dat mijn haar vet wordt.
  • Als massageolie. Toen ik nog een salon had gebruikte ik jojoba olie samen met amandel olie om te masseren.

Het flesje jojoba olie op de foto’s komt van de webshop big green smile en kost 15,50 voor 100 ml.

Probeer het eens en laat me weten wat je ervan vindt!

Liefs, Lori

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *