Een week plat liggen + tips

 

 

Het is vandaag een week geleden dat ik uit het ziekenhuis werd ontslagen en de verveling begint soms toe te slaan.

Ik mag natuurlijk niet lopen en kan mezelf alleen verplaatsen in mijn rolstoel of stukjes op krukken, maar daar wordt mijn been ook weer dik van, dus moet ook vrij snel weer met mijn been omhoog.

De week in bed liggen is me tot nu toe redelijk af gegaan, maar ik heb wel een aantal tips om dit wat draaglijker te maken.

tip 1: netflix

Als ik geen netflix had dan was ik mijn dagen maar voor de helft doorgekomen. Dit is echt een verademing en ik ben dan ook begonnen met een nieuwe serie. De serie die ik nu kijk heet grace and frankie en gaat over twee vrouwen die gaan scheiden van hun mannen, omdat de mannen homo zijn en met elkaar gaan trouwen. Het is een vermakelijke serie en ben inmiddels bij het tweede seizoen.

tip 2: Efteling / even naar buiten

Ik heb nu een abonnement, zodat ik er toch even uit kan. Ik kan nergens in en het niet mega lang volhouden, maar even onder de mensen maakt het toch allemaal wat leuker dan de hele dag tussen vier muren liggen. Ik heb overigens een ‘gehandicapten’ abonnement, dus ik zou via de speciale wachtrijen naar binnen mogen en bezoek het park in mijn rolstoel met een speciale beensteun, zodat die omhoog kan liggen.

tip 3: bloggen

Schrijven is iets wat in mijn bloed zit en ik kan het altijd doen, dus het is tijdverdrijf waar ik me maar al te graag mee bezig houd. Onderwerpen verzinnen vind ik nu alleen wat lastig, omdat ik natuurlijk niet heel veel doe of meemaak op een dag. Ik heb nog wel een aantal ideeën die ik de komende tijd ga posten, dus die komen eraan!

tip 4: YouTube

YouTube is altijd al een favoriet geweest, maar nu des te meer. Naast mijn serie kijk ik ontzettend veel video’s via YouTube en omdat ik steeds maar doorklik, kom ik continu wat nieuws tegen.

tip 5: lezen

Ik heb stapels tijdschriften die ik lees en boeken zijn natuurlijk ook een goede optie. Het zorgt voor tijdverdrijf en het is heel fijn om even iets anders te doen te hebben en lekker met je hoofd in een andere wereld te zitten.

tip 6: nadenken

Deze laatste tip is misschien wat bijzonder, maar wel een die er echt bij moet staan wat mij betreft. Ik denk heel veel na over wat ik nou precies wil. Ik heb nogal de neiging om mezelf voorbij te lopen (haha) maar dat kan nu natuurlijk niet meer. Verplicht lig ik hier en ik kan niets anders doen dan toch gaan nadenken over dingen. Een mooi moment om eens op te schrijven wat je nu precies wil met je leven, dromen en doelen uit te denken, daar is het nu de perfecte tijd voor.

Ook ontvang ik regelmatig bezoek en het geeft een heel warm en fijn gevoel om te weten dat er zoveel lieve mensen zijn die om me geven en even langskomen, als is het maar voor een kort praatje.

Stay positive!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *