Mijn scooter ongeluk

De titel zegt het eigenlijk al.. ik heb 4 dagen geleden een scooter ongeluk gehad.

Ik was op weg naar mijn werk en reed naast een fietser, die plots naar links ging en mij afsneed. Hij had geen hand uitgestoken dus hij kwam nogal als een verassing.

We botsten keihard tegen elkaar aan en ik kon niet meer uitwijken. Uiteindelijk knalden we keihard neer op de grond en heb ik hierbij mijn been op meerdere plaatsen gebroken. In medische termen heb ik een tibiaplateau fractuur opgelopen en helaas zit hier een heel lang revalidatieproces aan vast.

Het opgehaald worden door de ambulance is een ervaring die nog meer onwerkelijk is dan ik me in eerste instantie kon voorstellen. De man met wie ik de aanrijding heb gehad heeft de ambulance gebeld en die minuten leken wel uren te duren. Er kwam in eerste instantie een kleine ambulance, maar aangezien ik mijn been niet kon strekken en er een bult onder mijn huid zat (dit was dus bot), was het toch verstandig een grote ambulance te laten komen. Ik kreeg via een infuus medicijnen toegediend waarvan ik helemaal van de wereld ging. Ik heb nog nooit drugs gebruikt, maar de ambulance broeder grapte dat ze er op straat grof geld voor zouden betalen. Toen ik in deze high zat hebben ze mijn been gestrekt en er een spalk omheen gedaan.

Na op de spoedeisende hulp te zijn aangekomen hebben ze een scan en foto’s gemaakt om alles in beeld te brengen en daarna was het  wachten. Rond half 4 kreeg ik te horen wat er exact aan de hand was en rond half 8 ’s avonds ben ik geopereerd.

Toen ik wakker werd uit de narcose was ik heel erg misselijk en gedesoriënteerd. Nadat ik op de kamer aangekomen was heb ik nog wel gemerkt dat mijn familie er was, maar snel daarna was alles ook weer een waas.

Nu, een paar dagen na het ongeluk lig ik bij mijn ouders in de woonkamer op een bed en met het uitzicht op de ballonnen en de tv.

Maandag begin ik met de fysiotherapie, dit duurt 6 weken en mag niet belast, daarna gaan we langzaam belasten. Ik heb in November mijn reis naar Thailand geboekt staan, ik hoop dat ik dan al genoeg op de been ben om deze reis veilig en pijnloos te kunnen maken.

Op naar een spoedig herstel en ik hoor graag ervaringen, mocht je dit ook meegemaakt hebben.


Een gedachte over “Mijn scooter ongeluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *