genoegen nemen met dingen

genoegen nemen met dingen is iets wat iedereen wel eens heeft gedaan, of doet. nu ik niet kan werken en in principe alle tijd van de wereld heb, ga je over dingen nadenken. wat wil ik nou echt? waar ligt mijn passie? wat zijn mijn dromen? wat wil ik nog?

Genoegen nemen met iets is iets waar ik nooit van heb gehouden. Ik geloof dat iedereen dromen heeft. Waarom zou je die niet waar willen maken? Omdat anderen zeggen dat je het niet kan? Omdat je jezelf aanpraat dat je het niet kan? Omdat je bang bent voor reacties vanuit je omgeving?

Ik zie om me heen heel veel mensen die genoeg dromen hebben en ondertussen in hun dagelijks leven iets heel anders doen. Ik zal mezelf even als voorbeeld nemen, om het makkelijk te houden.

In mijn eerste artikel heb ik het er al een beetje over gehad, je dromen najagen is niet iets waarmee je wat mij betreft zou moeten wachten. Op dit moment werk ik in de horeca en begrijp me niet verkeerd, ik vind het leuk om te doen en ga met plezier naar mijn werk. Wat is het probleem dan, zou je denken? Nou, dat zal ik je vertellen. Het is niet mijn levenspassie. Het is niet zo dat ik er vroeger van droomde om andere mensen te bedienen en eten en drinken naar ze toe te brengen.

Hetgeen waar ik van droomde en nog steeds van droom is dat ik iets voor de wereld kan betekenen (om deze rede ben ik ook vegetariër), de wereld kan zien en kan genieten van het leven zonder dat anderen dit voor me indelen. Ik ben en blijf baas over mijn eigen leven en ik hou er niet van als anderen proberen me in een richting te duwen waar ik niet naartoe wil.

Ik droom ervan om eigen baas te zijn, mijn eigen tijd in te kunnen delen, om de vrijheid te hebben om een reis te maken als ik dat wil en dingen te kunnen doen waar ik plezier uit haal en volledig achter sta. Er valt nog zoveel meer te zien dan alleen maar de omgeving waarin je vertrouwd bent.

Misschien lees je dit en denk je, pff, Lori, dat wil iedereen wel. Misschien is dat ook wel zo, maar waarom zou het niet lukken? Waarom zou je dat ook niet doen? Ik ben er in ieder geval mee bezig en neem geen genoegen met iets, het gaat me lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *